Vitamine E op de huid

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Vitamine E in de vorm van alfatocoferol in huidverzorgingsproducten helpt de huid beschermen tegen stress als gevolg van straling. Hiermee is de integriteit van de huid beter beschermd. Dit is de conclusie van een Duits onderzoek.
Aan dit onderzoek namen 13 vrijwilligers deel. Eén onderarm werd gewassen met een vitamine E bevattend product, de andere onderarm met hetzelfde product maar dan zonder vitamine E. Huidvet werd verzameld meteen na het wassen en na 24 uur. Een aantal proefpersonen werd voor het verzamelen van het huidvet blootgesteld aan een lage dosis UV-A straling. Gekeken werd naar de hoeveelheid vitamine E en squaleen, een stof die in talg voorkomt.
De vitamine E in het product verhoogde de vitamine E-spiegels in het huidvet aanzienlijk. Het effect was instant, maar ook nog na 24 uur. Het controleproduct deed dit juist dalen. De vitamine verminderde ook significant de foto-oxidatie van squaleen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.