Voedsel uit de printer

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Met een 3D-printer komt gepersonaliseerd voedsel binnen handbereik. Althans, als het aan onderzoekers van Wageningen University & Research en TNO ligt. 

Het driejarige project ‘Imagine’ heeft tot doel gepersonaliseerd voedsel te maken die afgestemd is op de gezondheidsbehoeften van een individu. Onderzocht wordt in hoeverre een 3D-printer het voedsel kan maken aan de hand van een gepersonaliseerd recept. 

Om het voedsel in de praktijk te testen is een samenwerking aangegaan met het Ministerie van Defensie. Defensie is bij uitstek een geschikte omgeving om geprint voedsel te testen. Het is namelijk een van de weinige organisaties in Nederland die tijdens het werk voedsel verstrekt aan hun medewerkers. Bovendien gaat het om uiteenlopende voedingsbehoeften, van het produceren van vers voedsel in een kleine ruimte in een onderzeeër tot een energiesnack voor een straaljagerpiloot. 

Naast 3D-geprint voedsel voor defensiepersoneel wordt de printer ook getest binnen een revalidatietraject voor COPD-patiënten.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen