Vogelgriep komt naderbij

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Er zijn aanwijzingen dat hoge doseringen vitamine C en andere orthomoleculaire middelen helpen om zich te beschermen tegen het virus van de vogelgriep. In 2005 is hierover in het tijdschrift Ortho uitgebreid gepubliceerd.
Als alternatieven worden vanuit de virologie voortdurend Tamiflu en vaccins genoemd. Het eerste is niet algemeen beschikbaar en het grote gevaar dreigt van resistentie van het virus tegen dit middel. Vaccins zijn nog niet beschikbaar en het laat zich aanzien dat we daar nog lang op moeten wachten.
Medici halen in het algemeen hun schouders op voor vitamine C. Viroloog Ab Oosterhuis zegt er niet in te geloven. Gevolg is dat er te weinig onderzoek naar wordt gedaan. Toch zijn er aanwijzingen dat er hulp kan worden verwacht vanuit de orthomoleculaire geneeskunde. Hierover is in 2005 gepubliceerd in het tijdschrift Ortho. Naast vitamine C in hoge doseringen (Ortho nr. 4, 2005) worden lactoferrine (Ortho nr.5, 2005) en een overzicht van andere natuurlijke middelen (Ortho nr.6, 2005) genoemd. Zie ook het redactioneel op deze pagina.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.