VS: database van voedingssupplementen

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Het National Institute of Health (NIH) heeft samen met de Office of Dietary Supplements (ODS) een database opgezet met informatie van meer dan 17.000 voedingssupplementen. Het betreft alleen supplementen die op de Amerikaanse markt verkrijgbaar zijn.

De database helpt consumenten met het vinden van juiste informatie over supplementen. Daarnaast is hij van nut voor gezondheidswerkers en onderzoekers. Per supplement staat informatie over de werkzame ingrediënten en andere ingrediënten zoals de gebruikte vulstoffen, bindmiddelen en smaakstoffen. Daarnaast wordt informatie gegeven over het gebruik, voorzorgsmaatregelen en gezondheidsclaims. De database beschikt over verschillende zoekfuncties, waaronder een snelle en geavanceerde zoekfunctie en de mogelijkheid om te zoeken naar specifieke ingrediënten of producten.

De Dietary Supplement Label Database (DSLD) wordt regelmatig herzien en aangevuld. De database is nog lang niet volledig. De database kan worden geraadpleegd via http://www.dsld.nlm.nih.gov/dsld.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.