VS: Supplementen populair onder medicijngebruikers

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Een groot aantal medicijngebruikers gebruikt voedingssupplementen, een combinatie die kan leiden tot soms ongewenste interacties.

Voor de studie werden gegevens gebruikt van 9950 personen die deelnamen aan de National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) in de periode van 2005 tot 2008. Eenderde (34%) van de deelnemers gebruikte een of meerdere voedingssupplementen naast reguliere medicatie. Het gebruik was bij personen met een (chronische) ziekte significant hoger dan bij personen die medicijnen voor andere redenen gebruikten, bijvoorbeeld anticonceptiemiddelen (47% versus 17%). Het meest populair waren multivitaminepreparaten.

Volgens de onderzoekers kan het gelijktijdig gebruik soms leiden tot ongewenste interacties, vooral als het supplement kruiden bevat. Het kan verstandig zijn als patiënten hun arts op de hoogte stellen van het gebruik van supplementen, mits de arts voldoende kennis bezit over mogelijke interacties.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.