Welvaartsziekten nu belangrijkste doodsoorzaak in China

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Hart- en vaatziekten en kanker zijn momenteel de belangrijkste doodsoorzaken in China. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat was uitgevoerd in China.
In 1991 werden met een standaardprotocol gegevens verzameld van 169.871 mannen en vrouwen van 40 jaar en ouder. Gekeken werd naar demografische factoren, medische geschiedenis, lifestylefactoren, bloeddruk en lichaamsgewicht. Deze gegevens werden in 1999 en 2000 wederom verzameld.
Bij mannen waren de belangrijkste doodsoorzaken kanker, hart- en vaatziekten en beroerte. Ongelukken en infecties volgden op afstand. Voor vrouwen waren dit achtereenvolgens hart- en vaatziekten, beroerte en kanker. Vervolgens longontsteking, griep en infecties, maar deze kwamen veel minder vaak voor. Relatieve risico’s voor overlijden zijn voor te hoge bloeddruk 48%, roken 23%, te weinig bewegen 20% en ondergewicht 47%.
Volgens de onderzoekers kan door een betere beheersing van de bloeddruk, het roken en de beweging en een verbetering van de voeding duidelijk invloed worden uitgeoefend op het overlijden in China.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.