WHO verzwakt beleid overgewicht

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Commercial Alert, een Amerikaanse gezondheidsactiegroep, beschuldigt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ervan dat ze toegeeft aan de Verenigde Staten en de junkfoodindustrie door het beleid om vetzucht in de hele wereld tegen te gaan, te matigen. In het beleidsontwerp \'Global Strategy on Diet, Physical Activity\' werd een belangrijke passage verwijderd waarin landen juist werden aangespoord om de consumptie van fruit, groente en andere gezondheidsproducten te bevorderen. Het plan had als doel om de hoge sterftecijfers als gevolg van hart- en vaatziekten en diabetes terug te dringen.
Slechte voeding en weinig lichaamsbeweging zorgen voor 60% van de sterfgevallen per jaar. In 2020 zal dit zelfs gestegen zijn tot 73%.
Volgens de WHO moeten mensen worden aangemoedigd om minder vet, suiker en zout te gebruiken en meer te bewegen. De regeringen van alle landen kunnen hiervoor de BTW, subsidies en prijzen aanpassen. Maar hoe het beleid er precies uit moet zien, moeten de landen zelf bepalen, aldus de WHO.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.