Zwanger worden? Eet niet teveel eiwitten!

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Mogelijk dat een dieet, rijk aan eiwitten, de kans op een zwangerschap verlaagt. Deze conclusie presenteerden Amerikaanse onderzoekers op basis van een dierexperimenteel onderzoek op een congres in Berlijn over voortplanting en embryologie.
Gedurende vier weken kregen muizen voeding die voor 14% of 25% uit eiwitten bestond. Vervolgens lieten de onderzoekers de muizen paren en werden de kleine embryo’s die hieruit voortkwamen, getransplanteerd naar muizen die normale voeding consumeerden.
Na de overplaatsing ontwikkelden 99% van de eiwitarme groep zich verder. Hiervan groeide 70% verder tot een grotere embryo en 81% tot een foetus. Bij de eiwitrijke groep was dit beduidend lager: respectievelijk 84, 36 en 65%. Ook waren de muizen uit de eiwitrijke groep op de vijftiende dag van de zwangerschap éénderde dag achter op de ontwikkeling van de muizen uit de eiwitarme groep.
Uit hun onderzoek en uit ander onderzoek met koeien deden de onderzoekers de aanbeveling aan vrouwen die zwanger willen worden, om hun voeding voor maximaal twintig procent uit eiwitten te laten bestaan.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.