Acuut gunstig effect EGCG op endotheelfunctie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
De stof ECGC (epigallocatechinegallaat) veroorzaakt een acute verbetering van de endotheelfunctie bij personen met coronaire vaatziekten.
Aan de studie namen 42 personen deel. Ze werden willekeurig in twee groepen verdeeld. De eerste groep werd gedurende 2 weken gesuppleerd met eerst eenmaal 300 mg EGCG gevolgd door tweemaal daags 150 mg EGCG. De tweede groep kreeg gedurende dezelfde periode een placebo. Na een rustperiode van 1 week werden de behandelingen voor beide groepen omgekeerd. Metingen in de armslagader vonden plaats door daar de vaatverwijding te meten als gevolg van de bloedstroom. Dit gebeurde bij aanvang van het onderzoek, 2 uur na de eerste dosis EGCG en aan het einde van de 2-weekse behandelperiode.
De verandering in vasculaire functie liep parallel met de al dan niet gestegen concentratie EGCG in het bloed. Twee uur na de eerste dosis EGCG trad er in de vaatverwijding een verbetering op van 7,1 naar 8,6%. Aan het einde van de behandelperiode kon echter geen significante verbetering ten opzichte van het begin meer worden gemeten. In de placebogroep vonden geen veranderingen plaats.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.