Alfaliponzuur gunstig bij neuropathie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Een hoge dosering alfaliponzuur vermindert symptomen van polyneuropathie.
Voor de studie werden 236 diabetici met polyneuropathie verdeeld in een suppletie- en placebogroep. Ze kregen gedurende 12 weken dagelijks 1800 mg alfaliponzuur (3 maal 600 mg) of een placebo.
Van de patiënten in de suppletiegroep had 73% na 12 weken minder klachten ten opzichte van 18% in de placebogroep. De Totale Symptomen Score (TSS) nam met gemiddeld 2,6 punten significant af in de suppletiegroep ten opzichte van 0,7 punten in de placebogroep. De TTS nam reeds na 2 weken behandeling met alfaliponzuur significant af. Pijnklachten, dove en brandende sensaties werden significant minder ten opzichte van het begin van de behandeling en ten opzichte van gebruik van de placebo. Ook nam de gemiddelde glucoseconcentratie (HbA1c) significant af onder invloed van alfaliponzuursuppletie. De snelheid van de zenuwgeleiding veranderde niet. In de suppletiegroep had 25% van de patiënten last van bijwerkingen (vooral brandend maagzuur) ten opzichte van 12% in de placebogroep.
Geconcludeerd kan worden dat behandeling met een hoge dosering alfaliponzuur leidt tot een afname van symptomen van polyneuropathie bij diabetici.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen