Amerikanen overschatten voedingskwaliteit

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Het merendeel van de Amerikanen heeft een te optimistisch beeld van hun voeding. Ze schatten hun voedingspatroon te gezond in.

Er werd gebruikgemaakt van de gegevens van bijna 10.000 deelnemers van het bevolkingsonderzoek National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) uit de periodes 2015-2016 en 2017-2018. Aan de deelnemers werd gevraagd hoe gezond hun voeding was. Hierbij konden ze kiezen uit vijf antwoorden: uitstekend, zeer goed, goed, redelijk en slecht. Vervolgens werd de voedingskwaliteit gemeten.

Slechts 15% van de deelnemers maakte een reële inschatting van hun voedingskwaliteit. Bij maar liefst 70% van de Amerikanen was sprake van een ongezond voedingspatroon. Opvallend was dat personen in deze categorie de meest reële inschatting maakten. Van de achtduizend deelnemers die de kwaliteit van hun voeding onjuist beoordeelden, overschatte 75% de gezondheid van hun voeding.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.