Appel tegen borstkanker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Het oude gezegde ‘an apple a day keeps the doctor away' blijkt in zes studies door een onderzoeker van Cornell University nieuwe betekenis te krijgen voor de preventie van borstkanker.
Liu en zijn team rapporteerden dat extracten van verse appels de groei van borsttumoren in ratten significant kunnen remmen. Toediening van grotere hoeveelheden appelextract liet sterkere remming zien. Niet alleen groeiden de tumoren trager, ze bleven kleiner en waren minder maligne van aard vergeleken met de controlegroep. In de laatste studie met ratten werd gevonden dat adenocarcinoom bij 81% van de controledieren voorkwam. Bij de dieren die respectievelijk lage, midden en hoge doses appelextract in het voer hadden gekregen, ontwikkelde zich bij 57%, 50% en 23% tumoren in het borstweefsel. De hoeveelheden toegediend appelextract kwamen omgerekend voor de mens overeen met één, drie en zes appels per dag. Dit is en duidelijke aanwijzing voor antiproliferatieve activiteit.
Voortgezet onderzoek richt zich op de bioflavonoïden in de appels, waarvan in andere studies sterke antioxidatieve en antiproliferatieve effecten werden aangetoond.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen