B-vitamines beïnvloeden borstkankerrisico

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Een hoge inname van foliumzuur met de voeding beschermt tegen borstkanker, terwijl een verhoogde inname van vitamine B3, ook met de voeding, de kans op hormoongevoelige borstkanker verhoogt.
Voor de studie werden bijna 23.000 Chinese vrouwen gedurende 10 jaar gevolgd. In die periode werden 718 gevallen van borstkanker gemeld. Onderzocht werd of een verband bestond tussen de inname van bepaalde voedingsstoffen en het risico van borstkanker. Ook het effect van de menopauze en verandering in de hormoonhuishouding werd bekeken. Bij postmenopauzale vrouwen werd geen verband aangetoond tussen de inname van B-vitamines, methionine en het borstkankerrisico.
Bij vrouwen vóór de menopauze leidde een hoge foliumzuurinname (gemiddelde inname van 404 mcg per dag; ADH 200 mcg) tot een risicoreductie van 52% in vergelijking met een gemiddelde dagelijkse inname van 194 mcg. Daarentegen gaf een hoge inname van vitamine B3 (18 mg per dag; ADH 18 mg) 60% meer kans op hormoongevoelige borstkanker in vergelijking met een vitamine B3-inname van 12 mg per dag.
Wat deze twee B-vitaminen in de voeding betreft lijkt foliumzuur gunstig ter preventie van borstkanker bij vrouwen voor de menopauze.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen