Tumorgroei remmen met nanodeeltjes

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Wetenschappers van de Washington University hebben een manier ontdekt om de pH-waarde van tumoren te verhogen naar een gezonde waarde van 7,4 waardoor deze niet meer kunnen groeien en uitzaaien.

De zure extracellulaire omgeving van tumoren blijkt van invloed op de agressie van de tumor en de vorming van metastasen. Al eerder is geprobeerd om de zuurgraad te verhogen door bijvoorbeeld het toevoegen van een alkalische vloeistof, maar dit bleek zonder resultaat omdat de deeltjes niet klein genoeg waren en niet de juiste plaats bereikten.

In het tijdschrift Nanoscale beschrijven de onderzoekers een methode op basis van nanodeeltjes. Ze zagen dat nanodeeltjes van calciumcarbonaat bij muizen in staat waren om de pH waarde van een tumor te verhogen naar 7,4. Ze ontwikkelden twee verschillende methoden om voldoende kleine kristalletjes te maken met een diameter die varieerde tussen 20 en 300 nm. Injectie van deze nanodeeltjes in tumoren van muizen leidde tot een stilstand van de tumorgroei. Deze stagnatie schreven de wetenschappers toe aan de stijging van de pH-waarde. Het effect was echter tijdelijk, waardoor herhaalde behandelingen noodzakelijk waren.

Voor het eerst is er een effectieve methode ontwikkeld om de zuurgraad van tumoren te verhogen en zodoende de tumorgroei te remmen. Nu moet onderzocht worden of er eenzelfde resultaat bereikt kan worden in humane studies. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen