Beter reactievermogen met water

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Wie dorst heeft, reageert trager. Dit blijkt uit een studie van wetenschappers van de University of East London.

De onderzoekers selecteerden 34 proefpersonen die deelnamen aan twee proeven. Tijdens beide proeven kregen de deelnemers gedurende een nacht niets te drinken, terwijl ze de volgende dag een reactietest aflegden. Bij de eerste proef kregen ze vlak voor de test 500 ml water, bij de tweede proef kregen ze niets te drinken.

De reactiesnelheid van de deelnemers was beter nadat ze water hadden gedronken. Dit was het duidelijkst bij personen die aangaven veel dorst te hebben. Van de deelnemers die niet zoveel dorst hadden was de reactiesnelheid vergelijkbaar met dorstige proefpersonen die water hadden gedronken.

Met de studie hebben de onderzoekers aangetoond dat een lichte uitdroging de prestaties negatief kan beïnvloeden. De hersenen bestaan voor ongeveer 80% uit vocht. Regelmatig een glaasje is dan ook goed voor het op peil houden van het vochtgehalte in de hersenen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen