Betere erectie door af te vallen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

3 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Mannen die te zwaar zijn en bovendien moeite hebben met het krijgen van een erectie, kunnen hun seksuele functioneren verbeteren door meer te bewegen en af te vallen. Dit concluderen Italiaanse onderzoekers van de universiteit van Napels.
Aan het onderzoek werkten 110 te zware mannen met een erectiele dysfunctie mee. De helft van de mannen kreeg een gedetailleerd advies over hoe ze 10 procent van hun gewicht konden verminderen door beter te bewegen en minder calorieën binnen te krijgen. De andere mannen kregen alleen algemene voorlichting over gezonde voeding en beweging.
Aan het begin en na twee jaar werd de zogenaamde Internationale Index van de Erectiele Functie (IIEF) bij de mannen gemeten. Ook werd de Body Mass Index (BMI) bepaald.
De BMI was bij de eerste groep met maar liefst gemiddeld 5,7 kg/m2 gedaald. Bij de tweede groep daalde de BMI gemiddeld slechts met 0,7 kg/m2. Aan het einde van het onderzoek lieten de mannen uit de eerste groep een significante verbetering zien in hun erectiele functioneren. Meer beweging en/of een lagere BMI was geassocieerd met een hoge IIEF-score. Eén op de drie mannen uit deze groep had aan het einde van het onderzoek weer een normale IIEF. Bij de tweede groep was er geen verschil te zien tussen de meting aan het begin van het onderzoek en de meting die twee jaar later plaatsvond.
De reden voor de verbetering bij de eerste groep is waarschijnlijk dat de bloedcirculatie in hun gehele lichaam verbeterde. Dit is ook een voordeel voor het hart en het vaatstelsel.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.