Breinfuncties kind slechter door frisdrank

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Kinderen die wekelijks frisdrank consumeren, scoren slechter op zogenaamde executieve vaardigheden. Tot deze vaardigheden behoren bijvoorbeeld planning, organisatie, timemanagement, werkgeheugen en emotieregulatie.

Voor het onderzoek werden leerlingen gerekruteerd van vijf basisscholen uit de stad Guangzhou in China. Het betrof bijna 6400 kinderen in een leeftijd van 6 tot 12 jaar. Met behulp van een vragenlijst werd nagegaan hoe vaak de kinderen gezoete drank zoals frisdrank dronken. De ouders vulden een vragenlijst in over executieve vaardigheden van hun kind.

De consumptie van frisdrank was geassocieerd met een toename van problemen met executieve functies. Kinderen die minimaal twee keer per week frisdrank dronken, hadden met 62% significant meer problemen met executieve vaardigheden ten opzichte van kinderen die nooit frisdrank consumeerden.

Regelmatige consumptie van frisdrank is in verband gebracht met slechtere executieve vaardigheden van kinderen die onder andere noodzakelijk zijn om te kunnen leren.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen