Broccolispruiten gunstig bij H. pylori-infectie

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Patiënten met een Helicobacter pylori (H. pylori)-infectie zijn mogelijk gebaat bij het eten van broccolispruiten. Dat blijkt uit een Japanse studie, gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Prevention Research.
Broccolispruiten zijn rijk aan sulforafaanglucosinolaat (SGS), een stof met een sterk antibacterieel effect tegen H. pylori. H-pylori is een bacterie die bij de mens in de maag voorkomt en in sommige gevallen aanleiding geeft tot maagpijn, maagzweren en maagslijmvliesontsteking. Daarnaast bestaan er aanwijzingen dat een H. pylori-infectie tot maagkanker kan leiden.
Voor het onderzoek kregen 48 patiënten met een H. pylori-infectie gedurende 8 weken willekeurig verdeeld ofwel 70 gram broccolispruiten ofwel 70 gram alfalfaspruiten (placebo) per dag. Alfalfaspruiten bevatten in tegenstelling tot broccolispruiten geen sulforafanen.
Aan het einde van de onderzoeksperiode lieten degenen die 8 weken broccolispruiten hadden gegeten een verminderde H. pylori-infectiegraad en een verminderde maagontsteking zien. Twee maanden nadat met het eten broccolispruiten was gestopt bleek men echter weer terug bij af. Bij degenen die alfalfaspruiten aten, traden geen verbeteringen op.
De onderzoekers geven aan dat het eten van broccolispruiten de maagwand lijkt te beschermen tegen de door H. pylori veroorzaakte oxidatieve stress.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen