Caiapo helpt suikerpatiënten

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Recent onderzoek bevestigt de gunstige effecten van het Caiapo-extract op de bloedsuikerspiegel en het cholesterolniveau van suikerpatiënten. Caiapo is een extract van witte zoete aardappelen die in een bergachtige omgeving groeien. In Japan wordt het middel al geruime tijd als supplement tegen en ter preventie van ouderonsdiabetes gebruikt.
Aan het onderzoek deden 61 patiënten met type-2-diabetes mee. Alle patiënten kregen gedurende twaalf weken iedere dag 4 gram Caiapo of een placebo.
Onder andere werd het HbA1c gemeten om de suikerbelasting op de lange termijn te bepalen. Dit was in de Caiapogroep significant verminderd van 7,2 naar 6,7%. Ook verminderde de glucosespiegel in de Caiapogroep van 144 mg/dl naar 129 mg/dl. In de placebogroep was geen verandering te zien. Verder gaf de glucosetolerantietest na twee uur een significant lager glucosegehalte aan in de Caiapogroep en was de cholesterolspiegel van deze groep duidelijk lager dan van de placebogroep. Nadelige effecten van het middel werden niet waargenomen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen