Combi multi en guarana voor hersenactiviteit

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met vitamines, mineralen en guarana levert een directe positieve bijdrage aan het cognitief functioneren.

Aan de studie namen twintig gezonde personen, acht mannen en twaalf vrouwen, met een gemiddelde leeftijd van 29 jaar deel. De deelnemers kregen een supplement met of zonder guarana. Vervolgens kregen ze een placebo. Beide supplementen bevatten de vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B12, biotine, foliumzuur, vitamine C en de mineralen calcium, magnesium en zink. Het supplement met guarana (222 mg) bevatte een lagere dosis vitamines en mineralen dan het supplement zonder guarana. Een half uur na inname van de preparaten werden bij de deelnemers cognitieve testen uitgevoerd. Tevens werd bij vijf deelnemers een MRI-scan gemaakt.

Suppletie leidde tot een significante toename van de activiteit in hersengebieden die betrokken zijn bij het werkgeheugen en de aandacht in vergelijking met de placebo. Wanneer ook guarana werd toegevoegd was het effect nog duidelijker. Ook leidde suppletie met de multivitamines in combinatie met guarana tot een betere cognitieve prestatie en een grotere tevredenheid.

Voor het eerst werd aangetoond dat suppletie met vitamines en mineralen direct leidt tot een toename van de hersenactiviteit en tevens een positief effect heeft op het cognitief functioneren. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen