DHA gunstig voor premature baby's

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Australisch onderzoek heeft aangetoond dat het visvetzuur DHA een gunstig effect heeft op de neurologische ontwikkeling van premature baby's.
De gerandomiseerde dubbelblinde studie werd uitgevoerd onder ruim 650 baby's die voor de 33e zwangerschapsweek ter wereld waren gekomen. De kinderen kregen sondevoeding toegediend vanaf twee tot vier dagen na de geboorte tot het moment van de uitgerekende datum. Een deel van de groep kreeg normale sondevoeding met een standaard hoeveelheid DHA terwijl de overige baby's voeding met een hoge dosis DHA kreeg toegediend. Achttien maanden na de uitgerekende datum werd de mentale ontwikkeling van de kinderen getest.
In de gehele onderzoekspopulatie was er na achttien maanden geen verschil in mentale ontwikkeling tussen beide groepen. Wanneer de wetenschappers echter enkel de gegevens van de meisjes analyseerden, zagen zij dat de meisjes die de hoge dosering DHA hadden gekregen, zich beter ontwikkeld hadden dan de meisjes in de groep met de standaard sondevoeding. Bij de jongens werd dit verschil niet waargenomen. Ook wanneer er onderscheid werd gemaakt in geboortegewicht, werd er een effect waargenomen. Onder de kinderen die bij hun geboorte minder dan 1250 gram wogen, ontwikkelden de kinderen in de DHA-rijke groep zich beter dan de kinderen die de standaard sondevoeding hadden gekregen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen