DHA in zwangerschap gunstig voor baby

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Baby's van moeders die tijdens de zwangerschap DHA innemen herstellen sneller van luchtwegklachten. Dit blijkt uit een studie die werd gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics.
De helft van de moeders kreeg tijdens de zwangerschap dagelijks 400 mg DHA gesuppleerd, de andere moeders kregen dit niet. De baby's werden op een leeftijd van 1, 3 en 6 maanden onderzocht. Aan de moeders werd gevraagd of hun kinderen in de voorafgaande 2 weken last hadden van een verkoudheid, obstipatie, slijmvorming, een piepende ademhaling, braken en huiduitslag. Tevens werd gevraagd hoelang de klachten aanhielden.
De baby's in beide groepen hadden dezelfde symptomen. Wel bleek dat bij de kinderen van de moeders in de suppletiegroep de meeste klachten eerder verdwenen. Op een leeftijd van een maand hadden deze baby's 26%, 15% en 30% minder lang last van respectievelijk een verkoudheid, slijmvorming en een piepende ademhaling. Daarentegen hadden ze wel 22% langer last van huiduitslag.
DHA-suppletie tijdens de zwangerschap blijkt een gunstige invloed te hebben op luchtwegklachten gedurende de eerste levensmaanden van de baby.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen