Effect aminozuren op virussen

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Aminozuren zijn in verband gebracht met virusinfectie en -replicatie, ook bij de mens. Laboratoriumonderzoek bevestigt dat twee belangrijke aminozuren, lysine en arginine, van invloed zijn op het influenza-A virus en ook het SARS-CoV-2.

Uit een experiment bleek dat lysine en zijn esterderivaat beide virussen effectief kon blokkeren. Lysine was in staat de replicatie van zowel het influenza-A virus als het SARS-CoV-2 tegen te gaan. Daarentegen gaf het esterderivaat van arginine een significante boost aan de virusinfectie. Bestudering van het onderliggende werkingsmechanisme toonde dat arginine de splitsing van het menselijke ACE2, de bindingsplaats van het SARS-CoV-2 virus, bevordert.

Eerdere studies lieten reeds zien dat arginine een infectie met het herpesvirus (koortslip) kan verergeren. Tevens bleek uit een humaan onderzoek dat dagelijkse suppletie met 2000 mg lysine per dag in combinatie met voeding arm aan arginine de kans op een infectie met het SARS-CoV-2 virus verkleint. Lysinesuppletie en het beperken van de consumptie van argininerijke voeding zoals noten, bonen, bepaalde fruit- en groentesoorten is mogelijk zinvol bij de preventie en behandeling van een virusinfectie zoals covid-19.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen