Flavonoïden verkleinen kans op Parkinson

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Personen die veel voedsel rijk aan flavonoïden eten hebben minder kans op de ziekte van Parkinson. Flavonoïden zitten vooral in (bos)bessen, appels, thee, rode wijn, chocolade en citrusvruchten.
Het onderzoek werd gepresenteerd op het jaarlijkse congres van de American Academy of Neurology door onderzoekers van Harvard School of Public Health. Aan de studie werkten bijna 50.000 mannen en meer dan 80.000 vrouwen mee. Ze werden 22 jaar lang gevolgd. Ook werd ze gevraagd vragenlijsten in te vullen over hun voedingspatroon.
Het bleek dat mannen die de meeste flavonoïden aten 35% minder kans hadden op de ziekte van Parkinson in vergelijking met mannen die hier het minst van aten. Voor vrouwen kon geen verband worden aangetoond. Wel bleek een hoge inname van anthocyanen zowel mannen als vrouwen te beschermen tegen de aandoening. Anthocyanen zijn een soort flavonoïden die vooral gevonden worden in appels en bessen.
Een hoge consumptie van flavonoïden - en dan voornamelijk anthocyanen - bieden bescherming tegen de ziekte van Parkinson. De resultaten van de studie zijn veelbelovend en worden in april gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de American Academy of Neurology in Honolulu.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen