Fransen stellen stralingsrichtlijn op

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

De Franse overheid is van mening dat voorzichtigheid is geboden met elektromagnetische straling door onder andere mobiele telefoons. De regering vervaardigde een richtlijn waarbij niet alleen werd uitgegaan van het huidige wetenschappelijke inzicht omtrent de blootstelling aan straling, maar ook vanuit het standpunt van de World Health Organisation (WHO) die van mening is dat elektromagnestische straling kankerverwekkend kan zijn. De richtlijn werd gebaseerd op het zogenaamde ALARA-beginsel (As Low As Reasonable Achievable) uit de stralingsbescherming.

De Franse regering verbied het gebruik van Wifi in crèches en kleuterscholen. Er mogen geen antennes geplaatst worden in de directe omgeving van scholen. De verkoop van mobiele telefoons zonder oortje wordt verboden. Daarnaast geldt een reclameverbod van tablets aan kinderen jonger dan veertien jaar. De regering geeft tevens het advies mobiele telefoons en tablets niet te gebruiken in metro’s en treinen en adviseert de apparatuur buiten handbereik te leggen in de slaapkamer. Ook wordt afgeraden langdurig te verblijven in de buurt van ingeschakelde magnetrons.

De Gezondheidsraad in Nederland blijft van mening dat er onvoldoende bewijs is voor mogelijk nadelige langetermijneffecten van elektromagnetische straling.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen