G8-dementietop

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Vooraanstaande artsen en wetenschappers hebben gezamenlijk een brief gestuurd aan de Britse premier David Cameron en de minister van Volksgezondheid Jeremy Hunt. De brief ging vooraf aan de G8-dementietop die vandaag in Londen plaatsvindt.

Onder hen bevindt zich dr. Clare Gerada, voormalig voorzitter van de Royal College of General Practitioners. Samen met tien andere medici pleit zij voor gezonde voeding in de strijd tegen dementie. In hun brief stellen ze dat een verbetering van de volksgezondheid een sterker wapen is dan een behandeling met geneesmiddelen. Het Mediterraan voedingspatroon - dat rijk is aan groenten en slechts weinig vlees bevat - vormt de kern van een gezond leefpatroon.

Op de dementietop discussiëren ministers, farmaceuten, hulporganisaties en wetenschappers over een nieuwe benadering van onderzoek en behandeling van de aandoening die naar schatting jaarlijks 440 miljard euro kost. De Britse premier wil het voorzitterschap van de eerstvolgende G8-top aangrijpen om het initiatief tot actie op dit punt te nemen.

Eén van de ondertekenaars van de brief stelt dat slechte voeding meer ziekten veroorzaakt dan inactiviteit, roken en overmatig alcoholgebruik bij elkaar. Een andere ondertekenaar vindt dat door de medische beroepsgroep nu teveel nadruk gelegd wordt op de voordelen van medicijnen. Meer medicijnen voorschrijven heeft geen zin.

De G8-dementietop is nu life te volgen via http://dementiachallenge.dh.gov.uk/

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen