Geen invloed multi op prostaatkanker

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Het regelmatig of langdurig gebruik van een multi is niet van invloed op het risico van prostaatkanker.

Aan de Health Professionals Follow-up studie namen meer dan 48.000 mannen deel. Ze werden gevolgd van 1986 tot 2017. Bij aanvang van het onderzoek en vervolgens tweejaarlijks werd het gebruik van een multivitamine/mineralensupplement vastgesteld. Dit werd gerelateerd aan het risico op prostaatkanker.

Tijdens de volgperiode werd bij 7108 mannen prostaatkanker gediagnosticeerd. Bij 564 van de mannen was sprake van een agressieve vorm van prostaatkanker en 1065 mannen overleden aan de gevolgen ervan. Mannen die per week minimaal tien multitabletten slikten, hadden een vergelijkbaar risico op een gevorderde of dodelijke vorm van prostaatkanker ten opzichte van mannen die geen multi gebruikten. Ook langdurig gebruik van een multisupplement (meer dan vijftien jaar) was niet geassocieerd met een lager of hoger risico op prostaatkanker. 

Mannen die regelmatig of langdurig een multipreparaat gebruiken, hebben geen verhoogde kans op een agressieve vorm van prostaatkanker, zo blijkt uit de resultaten. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen