4-MU remt prostaatkanker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Suppletie met het non-toxische 4-methylumbelliferon (4-MU) is een effectieve en veilige manier om de tumorgroei en vorming van metastasen bij prostaatkanker tegen te gaan.

Voor het experiment werden muizen met prostaatkanker gebruikt. De muizen werden behandeld met 4-MU vanaf 8, 12 of 22 weken nadat de diagnose was gesteld. De behandeling werd bij alle muizen gestaakt na 28 weken. De muizen kregen 4-MU dagelijks toegediend in een dosis van 450 mg per kilogram lichaamsgewicht. 4-MU is een voedingssupplement dat de synthese van hyaluronzuur remt.

Wanneer de behandeling in een relatief vroeg stadium (tot 12 weken) werd gestart, werd de tumorgroei volledig gestopt. Maar ook vanaf 22 weken leidde de behandeling tot een groeistop van kleine tumoren en werd in sommige gevallen zelfs regressie gezien van de tumoren. Tot een jaar na de behandeling werden geen nieuwe tumoren gevonden. Bovendien nam de vorming van botmetastasen significant tot 90% af onder invloed van de behandeling. Suppletie was niet schadelijk en leidde niet tot gewichtsverlies.

De werking van 4-MU berust vermoedelijk op het mechanisme dat het de vorming van nieuwe bloedvaten tegengaat. Bovendien remt het de celproliferatie doordat het van invloed is op de stofwisseling van hyaluronzuur. 4-MU wordt wel gebruikt bij leverproblemen, maar bevindt  zich als supplement in een beginstadium.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen