Ginkgo biloba tegen plaquevorming?

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Gestandaardiseerd Ginkgo biloba-extract werkt remmend op de oxidatie van LDL-cholesterol. De geoxideerde vorm van LDL-cholesterol bevordert het ontstaan van plaques in de vaatwand.
Door dr. Günther Siegel van de Charité Universiteit in Berlijn werd een pilotstudie uitgevoerd met negen patiënten die een bypassoperatie hadden ondergaan. De patiënten waren op een basistherapie geplaatst met aspirine, ACE-remmers en bètablokkers. Gedurende een periode van twee maanden kregen de patiënten tweemaal daags 120 milligram Ginkgo-extract of een placebo naast de basistherapie. In vitro werd het bloed onderzocht op de vorming van nanoplaques, minuscule voorlopers van atherosclerotische plaques. Door de ginkgotherapie verminderde de nieuwvorming van plaques met 12% en de plaquegrootte met 24%.
Het Ginkgo biloba-extract werkt als vrije radicalenvanger en remt zo de vorming van geoxideerd cholesterol. Bovendien activeert het de werking van antioxidantenzymen. Daarnaast bleek de Lp(a)-spiegel bij de met Ginkgo behandelde patiënten verlaagd, hetgeen een bijdrage vormt aan risicoverlaging.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.