Hoge methionine-inname verlaagt kans alvleesklierkanker

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uit Zweeds onderzoek kan geconcludeerd worden dat een hoge inname van methionine de kans op alvleesklierkanker kan verlagen.
In eerder onderzoek hadden 81.922 Zweedse vrouwen en mannen, allen vrij van kanker en in de leeftijdsrange van 45 tot 83 jaar, vragenlijsten over hun voedingsgewoonten ingevuld. Uit de resultaten bleek er een verband te zijn tussen foliumzuurinname en de kans op alvleesklierkanker.
Zeven jaar na het eerste onderzoek werden de data gebruikt om de invloed van methionine en vitamine B6 op alvleesklierkanker te onderzoeken. Op dat moment waren er 147 gevallen van alvleesklierkanker in de groep vastgesteld.
In de analyse werd gecorrigeerd voor leeftijd, sexe, opleiding, rookgedrag, BMI, suikerziekte, totale energie-inname en foliumzuurgehalte in de voeding.
Een lage methionine-inname lijkt significant een hoge kans op alvleesklierkanker te veroorzaken. Vitamine B6 had geen invloed. Personen in het hoogste kwartiel wat betreft methioninegehalte hadden 56% minder kans om alvleesklierkanker te krijgen dan personen in het laagste kwartiel. Uitgesplitst naar mannen en vrouwen hadden de eersten 78% minder kans om alvleesklierkanker te krijgen als ze in het hoogste kwartiel zaten wat betreft methionine. Voor vrouwen was deze kans gelijk aan 41%.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen