Insecteneiwit heeft toekomst

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

De verwerking van insecteneiwitten in levensmiddelen voor mens en dier is economisch haalbaar. Dit blijkt uit een consensus van vooraanstaande wetenschappers en beleidmakers.

Met name voor de productie van diervoeding zijn enorme hoeveelheden (soja)eiwitten nodig. Deze worden grotendeels in de Europese Unie (EU) geïmporteerd. Dit is een van de redenen waarom de EU op zoek is naar een economisch voordeliger alternatief, wat gevonden lijkt te zijn in de productie van insecteneiwitten.

De Food and Environment Research Agency (FERA) heeft reeds onderzocht dat de productie van insecteneiwitten haalbaar en economisch voordelig is. Momenteel is FERA bezig met twee andere insectgerelateerde projecten die gefinancierd worden door het Verenigd Koninkrijk en de EU. In de projecten wordt ieder detail onderzocht. Van het kweken van de insecten, de voedingswaarde, voedselveiligheid tot en met de verwerking in levensmiddelen en de smaak van producten. Ook de publieke perceptie van het eten van insecten komt aan bod. Al eerder werd door de European Food Safety Authority (EFSA) aangetoond dat de veiligheid van voedsel op basis van insecten staat en valt met de kweekmethode en verwerking.

Tijdens een conferentie van Food Manufacture in Londen op 17 maart van dit jaar zal de discussie over eetbare insecten worden voortgezet.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.