Invloed taurine op metabolisme

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met taurine heeft mogelijk een gunstig effect op het metabolisme. Hoewel dit in-vitro met adipocyten (vetcellen) inderdaad werd bevestigd, is dit nog niet aangetoond in vetweefsel van obese vrouwen. 

In het experiment met adipocyten werd het effect van verschillende dosissen taurine onderzocht op eiwitten die verband houden met insulinegevoeligheid, vetzuuroxidatie en het functioneren van de mitochondriën. Vervolgens werd het effect van taurinesuppletie onderzocht op dezelfde eiwitten in het onderhuids vetweefsel van obese vrouwen. De vrouwen kregen 3 gram taurine per dag gedurende acht weken. 

In de vetcellen bleek taurine een positief effect te hebben op de insulinegevoeligheid en op de functie van de mitochondriën. Echter, taurinesuppletie was niet van invloed op het vetweefsel van de zwaarlijvige vrouwen. Het had geen invloed op de insulinegevoeligheid, vetzuuroxidatie of de mitochondriën. 

Hoewel er aanwijzingen zijn dat taurine een gunstig effect heeft op het metabolisme, werd dit niet bevestigd bij obese vrouwen. In vervolgstudies moet dit nader onderzocht worden met mogelijk een hogere dosis en suppletieduur.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen