Isoflavonen verbeteren stemming

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement
Suppletie met isoflavonen uit soja heeft een positief effect op de stemming en de cognitieve functies van postmenopauzale vrouwen. Dit blijkt uit een Italiaans onderzoek.
Het onderzoek werd uitgevoerd onder 78 postmenopauzale vrouwen. Zij kregen gedurende zes maanden 60 mg isoflavonen of placebo. Hierna was een maand pauze waarna de behandeling werd omgedraaid. Degenen die placebo hadden gehad, kregen nu isoflavonen en omgekeerd. Gekeken werd naar verandering in het mentale functioneren en naar de stemming.
Van de zeventien punten van de test voor cognitief functioneren werd voor de fyto-oestrogenen een duidelijke verbetering gezien. Van de acht punten van de stemming verbeterden zeven significant bij de fyto-oestrogeenbehandeling. Aan het eind van het onderzoek hadden 49 vrouwen een voorkeur voor de fyto-oestrogenen, negen voor placebo en de rest had geen voorkeur.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.