Ivermectine voorkomt corona-infectie

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

3 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Het preventief gebruik van ivermectine verlaagt significant de kans op een infectie met het SARS-CoV-2 virus. Bovendien verkleint het medicijn significant het risico op een ziekenhuisopname en sterfte.

De studie werd uitgevoerd in de Braziliaanse stad Itajai. Er namen bijna 160.000 inwoners vanaf een leeftijd van achttien jaar deel aan het onderzoek. Deze deelnemers hadden nog geen corona-infectie doorgemaakt. Van hen kregen 113.844 (71%) personen gedurende 150 dagen preventief ivermectine. Het medicijn werd iedere vijftien dagen gegeven gedurende twee opeenvolgende dagen in een dosis van 0,2 mg per kilogram lichaamsgewicht per dag. Vervolgens werd onderscheid gemaakt tussen personen die het medicijn volgens voorschrift gebruikten en minimaal 180 mg binnenkregen (regelmatige gebruikers) en personen die minder therapietrouw waren en tot 60 mg van het medicijn binnenkregen (onregelmatige gebruikers). De overige 45.716 proefpersonen kregen geen ivermectine. 

Regelmatige gebruikers hadden ten opzichte van deelnemers die geen ivermectine kregen met bijna 50% significant minder kans op een corona-infectie. Onregelmatige gebruikers hadden met 32% significant minder kans op een infectie. Personen die therapietrouw waren hadden ten opzichte van de andere deelnemers over het algemeen een hogere leeftijd en vaker diabetes type-2 of een hoge bloeddruk. Regelmatige gebruikers hadden 100% minder kans op een ziekenhuisopname ten opzichte van onregelmatige en niet-gebruikers. De kans op een ziekenhuisopname was van onregelmatige gebruikers 29% lager ten opzichte van niet-gebruikers. Regelmatige gebruikers hadden met 86% significant minder kans om te overlijden als gevolg van de infectie ten opzichte van niet-gebruikers. Bij onregelmatige gebruikers was de sterftekans met 51% significant lager.

Preventief gebruik van ivermectine biedt bescherming tegen een corona-infectie en leidt tot een fors lager risico op een ziekenhuisopname en sterfte.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen