Kaneel verlaagt bloeddruk

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met kaneel heeft een gunstig effect op de bloeddruk. Dit blijkt uit een meta-analyse die gepubliceerd werd in het tijdschrift Nutrition.

In de medische databank Medline werden drie artikelen geselecteerd waarin het effect van kaneel op de bloeddruk was onderzocht. In twee studies betrof het diabetespatiënten en aan de derde studie hadden prediabeten deelgenomen. De gebruikte dosis in de studies varieerde van 500 mg tot 2,4 gram per dag. Er werd gesuppleerd gedurende periodes van twaalf weken.

Suppletie met kaneel leidde tot een significante daling van de boven- en onderdruk met gemiddeld respectievelijk 5,4 mmHg en 2,6 mmHg.

In een andere review werd bevestigd dat kaneel een gunstige invloed heeft op diverse parameters gerelateerd aan het metabool syndroom waaronder de insulinegevoeligheid, glucosespiegel, vetspectrum, ontstekingsreacties en het lichaamsgewicht. Maar volgens de onderzoekers is het toch nog te vroeg om kaneel te adviseren aan personen met hoge bloeddruk. Ook is nog weinig bekend over het werkingsmechanisme. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen