Krillolie zinvol bij hypertriglyceridemie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Personen met een verhoogd triglyceridengehalte kunnen baat hebben bij krillolie.

Er namen driehonderd mannen en vrouwen met een verhoogd triglyceridengehalte?(1,7 tot 5,5 mmol/l) aan de studie deel. Ze werden in vijf groepen verdeeld en kregen gedurende twaalf weken dagelijks 0,5; 1; 2 of 4 gram krillolie per dag of een placebo. Aan het begin van de studie en na zes en twaalf weken werd het nuchtere vetspectrum gemeten.

Vanwege de grote variatie in het triglyceridengehalte van de deelnemers werd een vergelijking gemaakt tussen de totale groep personen die krillolie kregen en personen die de placebo kregen. Onder invloed van de krillolie werd een significante verlaging van het triglyceridengehalte bereikt van gemiddeld 10% terwijl het LDL-cholesterolgehalte gelijk bleef.

Een verhoogd triglyceridengehalte is een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Suppletie met krillolie kan effectief de triglyceridenconcentratie verlagen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen