L-arginine heeft gunstig profiel

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
L-arginine verlaagt homocysteïne en het verbetert de hemodynamische respons op stress. Dit is de conclusie van onderzoekers van de Pensylvania State University na een placebogecontroleerde cross-overstudie.
Het onderzoek werd uitgevoerd bij zestien mannen van middelbare leeftijd met een te hoog cholesterol. Zij kregen gedurende drie weken 12 gram L-arginine per dag of placebo. Hierna volgde drie weken waarin de behandeling werd omgedraaid. Na beide behandelperioden werd gekeken naar bloeddruk, hartslag, hartminuutvolume, plasma homocysteïne, glucose, insuline, C-reactieve proteïne en lipiden.
Onafhankelijk van de behandeling deed een stressvolle opdracht, spreken in het openbaar, zowel de bloeddruk als de snelheid van de hartslag toenemen. In vergelijking met placebo werd door L-arginine het hartminuutvolume verlaagd met 0,4 l/min, de diastole bloeddruk met 1,9 mm Hg en het plasma homocysteïne met 2,0 micromol/l. Hoe hoger de plasmaspiegels van L-arginine, hoe lager de homocysteïne. Er werd geen verschil gevonden in totale perifere weerstand, insuline- en glucosespiegels, C-reactieve proteïne en lipiden. Dit in tegenstelling tot intraveneus toegediend L-arginine.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.