Lactobacillus vermindert allergie

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Babyvoeding met Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) kan atopisch eczeem en koemelkallergie verminderen. Dit is de conclusie van de Finse onderzoeker dr. Pirkka Kirjavainen.
Aan de dubbelblinde, placebogecontroleerde studie deden 35 baby’s met atopisch eczeem en koemelkallergie mee. Op de leeftijd van vijfenhalve maand werden de baby’s in drie groepen verdeeld. De placebogroep, bestaande uit acht kinderen, kreeg wei te drinken. Een tweede groep met veertien kinderen kreeg dezelfde melkachtige vloeistof te drinken, maar nu met 30 miljard kiemen van de actieve LGG-bacteriën per kilo lichaamsgewicht. De derde groep met dertien kinderen kreeg wei met LGG-bacteriën die door hitte onwerkzaam waren gemaakt. De mate van het atopisch eczeem werden uitgedrukt in SCORring Atopic Dermatitis (SCORAD) waarden.
Uit het onderzoek bleek dat atopisch eczeem en andere allergische reacties in alle drie de groepen verminderden. In de groep die de actieve LGG kreeg nam de SCORAD waarde af van 19 naar 5. In de groep die hittegeïnactiveerde LGG kreeg nam de waarde af van 15 naar 7, maar de baby\'s kregen wel darmklachten, zoals diarree. In de placebogroep werd de score verlaagd van 13 naar 8. In alle drie de groepen was de afname significant, maar bij de actieve LGG-groep was de afname het grootst.
De onderzoeker concludeerde dat een behandeling met actieve LGG een goede methode lijkt om eczeem en koemelkallergie te verminderen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen