Levendig dromen met B-vitamines

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Wetenschapper dr. Denholm Aspy van de University of Adelaide (Australië) gaat een onderzoek starten naar het effect van B-vitamines op dromen. Aspy onderzoekt reeds diverse aspecten van dromen en hoopt te achterhalen op welke manier er meer controle over dromen kan worden verkregen.

Eerdere studies lieten reeds zien dat vitamine B6 kan leiden tot een toename van levendige, kleurrijke, emotionele en bizarre dromen. Andere B-vitamines zijn in verband gebracht met een beter geheugen voor dromen en een toename van lucide dromen waarbij de dromer zich bewust is van het feit dat hij droomt. Dergelijke lucide dromen kunnen van betekenis zijn bij de behandeling van fobieën, nachtmerries, verbetering van motorische vaardigheden, revalidatie en het oplossen van problemen.

Aspy wilt in zijn studie een vergelijking maken tussen het effect van vitamine B6 en andere B-vitamines op dromen. De deelnemers krijgen willekeurig vitamine B6, een vitamine B-complex of een placebo. Vervolgens worden ze gevraagd gedurende tien dagen een vragenlijst in te vullen over hun droomgedrag. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen