Levertraan goed voor IQ kind

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Gebruik van omega 3-vetzuren zoals docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA) tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoeding is gunstig voor de geestelijke ontwikkeling van het kind. Dit is de conclusie van dr. Ingrid Helland van de Universiteit van Oslo.
Aan een dubbelblinde studie deden 341 zwangere vrouwen vanaf de achttiende week van de zwangerschap mee. Ze kregen tot drie maanden na de bevalling willekeurig 10 ml levertraan van de kabeljauw of maïsolie. De 10 ml levertraan bevatte 1183 mg DHA, 803 mg EPA en totaal 2494 mg langketenige omega 3-vetzuren. De 10 ml maïsolie bevatte 4747 mg linoleenzuur en 92 mg alfalinoleenzuur. De hoeveelheid vetoplosbare vitamines was in beide oliën gelijk: 117 mcg/ml vitamine A, 1 mcg/ml vitamine D en 1,4 mg/ml dl-alfatocoferol. De baby’s werden op de leeftijd van 6 en 9 maanden getest op cognitieve vaardigheden en op hun vierde jaar op hun intelligentie. Uiteindelijk werden er 41 kinderen uit de levertraangroep getest en 35 uit de maïsoliegroep.
De kinderen uit de levertraangroep scoorden hoger op de intelligentietest dan de kinderen van wie de moeder maïsolie had gebruikt. De intelligentie van de kinderen op hun vierde leeftijd was hoger als de moeder tijdens de zwangerschap de omega 3-vetzuren hadden gebruikt.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen