Magnesium en alvleesklierkanker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Dit artikel is openbaar en gratis te lezen
Dit artikel is openbaar gesteld, zodat deze door iedereen te lezen is. Om onbeperkt ook alle andere betaalde artikelen te kunnen lezen, neem dan via onderstaande knop een abonnement.

Neem een digitaal abonnement

Een adequate inname van magnesium verkleint de kans op alvleesklierkanker.

In de VITamins And Lifestyle (VITAL) studie werden bijna 67.000 mannen en vrouwen in de leeftijd van 50 tot 76 jaar gevolgd in de periode van 2000 tot 2008. Tijdens de studieperiode werd bij 151 deelnemers de diagnose alvleesklierkanker gesteld. In vergelijking met deelnemers die de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) magnesium binnenkregen hadden personen met een inname tussen 75% en 99% en minder dan 75% van de ADH met respectievelijk 42% en 76% significant meer kans op deze vorm van kanker. Een vermindering van de magnesiuminname met 100 mg per dag ging gepaard met een significante verhoging van het risico van alvleesklierkanker met 24%.

In eerdere studies werd aangetoond dat een adequate magnesiuminname beschermt tegen diabetes. Diabetes is een risicofactor voor alvleesklierkanker. De huidige studie liet ook een direct verband zien tussen de magnesiuminname en het risico van alvleesklierkanker. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen