Magnesiumrijk water beschermt tegen heupbreuk

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Magnesiumrijk drinkwater beschermt mogelijk tegen heupfracturen. Dit blijkt uit een studie die uitgevoerd werd door het Noorse instituut voor volksgezondheid.

Er werden gegevens gebruikt van een studie (1986 tot 1991) naar de mineralenconcentraties van 556 drinkwatervoorzieningen die gezamenlijk 64% van de Noorse bevolking van drinkwater voorzien. Daarnaast werden registers gebruikt van ziekenhuizen (1994 tot 2000) om te achterhalen hoeveel personen een heupfractuur hadden doorgemaakt.

In de leeftijdsgroep van 50 tot 85 jaar hadden 5472 mannen en 13.604 vrouwen een heupfractuur gehad. Bij zowel mannen als vrouwen bleek dat magnesiumrijk drinkwater beschermde tegen het risico van heupfracturen. Mannen die magnesiumrijk drinkwater consumeerden hadden met 20% significant minder kans op een heupbreuk in vergelijking met mannen die magnesiumarm drinkwater kregen. Voor vrouwen gold een significante risicoreductie van 10%. Tussen calcium en het risico van heupfracturen werd geen verband gevonden. Tevens bleek dat inwoners van grote steden met bijna 25% meer kans hadden op heupfracturen in vergelijking met plattelandbewoners. Dit verschil kan niet verklaard worden door de magnesiumconcentratie van het drinkwater.

Magnesium in drinkwater biedt mogelijk bescherming tegen het risico van heupfracturen, maar deze relatie moet nog verder onderzocht worden. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen