Minder moe met suppletie

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

1 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met vitaminen en mineralen kan vermoeidheid verminderen bij zowel gezonde personen als personen met chronische aandoeningen. 

Bij chronische ziekten zoals fibromyalgie, het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), kanker en multiple sclerose speelt vermoeidheid een grote rol. Vermoeidheid kenmerkt zich door een gebrek aan energie, mentale uitputting, een slecht uithoudingsvermogen van de spieren en onvoldoende herstel na een periode van rust. 

In diverse medische databanken werd gezocht naar relevante onderzoeken. Er werden uiteindelijk zestig studies geselecteerd waarin het effect van suppletie op vermoeidheid was onderzocht.

In vijftig onderzoeken werd een significant gunstig effect van micronutriëntsuppletie gezien op vermoeidheid. Specifiek is gekeken naar het effect van coënzym Q10, L-carnitine, zink, methionine, nicotinamide-adenine dinucleotide (NAD), vitamine C, D en B-vitamines.

Micronutriënten zoals vitamines en mineralen spelen een voorname rol bij diverse processen in de lichaamscellen die lichamelijke en geestelijke vermoeidheid kunnen verminderen. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen