Minder verkouden met vitamine E

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Ouderen die supplementen met vitamine E gebruiken, hebben minder risico om verkouden te worden. Ook hebben ze minder infecties van de bovenste luchtwegen.
Onderzoekers van de Tufts University in Boston volgden ouderen uit een verpleeginrichting. Een deel van hen kreeg een vitamine E-supplement (200 IE), de anderen kregen een placebo. Alle ouderen kregen hiernaast een supplement met de vitaminen en mineralen in een dosering van vijftig procent van de Amerikaanse ADH.
Er waren 415 ouderen die de studie voltooiden. Bij de ouderen in de vitaminegroep kwam verkoudheid twintig procent minder voor dan in de placebogroep. De vitamine E-gebruikers hadden twaalf procent minder infecties aan de luchtwegen. Negentien procent had minder vaak een infectie aan de bovenste ademhalingswegen. Deze percentages waren ten opzichte van de ouderen in de placebogroep. Het aantal dagen dat de ouderen infecties hadden, verschilde echter niet. Het aantal keer dat er antibiotica werd voorgeschreven was in beide groepen gelijk.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.