Minder verkoudheid met pijnboombastextract

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Suppletie met een pijnboombastextract vermindert symptomen van een verkoudheid en verkleint de kans op complicaties.

Er namen 146 gezonde proefpersonen deel aan de studie. Ze waren in de leeftijd van 25 tot 65 jaar en hadden in de voorbije drie maanden geen griepvaccinatie gekregen. Bij de eerste symptomen van een verkoudheid kregen zeventig personen een supplement met 100 mg pijnboombastextract per dag, de overige personen kregen geen supplement (controlegroep).

In de suppletiegroep hadden de personen gemiddeld 3,1 dagen last van de verkoudheid. In de controlegroep was dit gemiddeld 4,2 dagen. Het aantal verzuimdagen op het werk door de verkoudheid was significant lager in de suppletiegroep ten opzichte van de controlegroep (gemiddeld 0,55 dagen versus 0,67 dagen). In de suppletiegroep gebruikten de deelnemers minder andere middelen om de klachten te bestrijden, waaronder neusdruppels, aspirine, vitamine C, luchtwegverwijders en antiallergie-middelen. Ook hadden de personen die het pijnboombastextract kregen significant minder kans op complicaties waaronder langdurige verkoudheid (meer dan 4 dagen), keelklachten en bronchiale klachten. Dagelijkse score van de klachten liet eveneens een significant sneller herstel zien in de suppletie- ten opzichte van de controlegroep.

De resultaten onderschrijven eerdere bevindingen waaruit blijkt dat een pijnboombastextract effectief symptomen van een verkoudheid kan verminderen. 

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen