Negatieve ionen voorkomen ziekenhuisinfecties

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

3 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Uit Brits onderzoek blijkt dat er in de intensive care (IC) minder ziekenhuisinfecties voorkomen wanneer er gebruik wordt gemaakt van negatieve luchtionisering.
Jaarlijks komen er veel infecties voor op de intensive care door bacteriën die zich via de lucht verspreiden. Eén van die bacteriën is de Acinetobacter. Deze is verantwoordelijk voor vele wondinfecties en longontstekingen.
Het onderzoeksteam onder leiding van dr. Clive Beggs van de University of Leeds deed onderzoek naar het effect van negatieve ionen op deze bacterie. Deze negatieve ionen worden gegenereerd door middel van een apparaat, dat vervolgens de lucht in een ruimte bombardeert met die negatief geladen moleculen. Hieraan binden zich kleine deeltjes in de lucht, waarna ze samen naar beneden vallen. Stof, kleine waterdruppeltjes en micro-organismen, zoals de Acinetobacter, behoren tot die kleine deeltjes.
In het onderzoek werd een ioniseerapparaat geplaatst op de intensive care van het Sint James’s University Hospital in Leeds. In de eerste zes maanden van het onderzoek werd bijgehouden hoeveel infecties er op de IC ontstonden. Tijdens de volgende zes maanden werd het ioniseerapparaat aangezet en ook toen werd er bijgehouden hoeveel infecties er ontstonden.
Uit het onderzoek bleek dat de negatieve ionen grote effecten hadden op het aantal infecties. Het aantal acinetobacterinfecties liep dramatisch terug, totdat er helemaal geen meer geconstateerd werden.
De onderzoekers vermoeden dat de acinetobacterbacteriën uit de lucht verdwijnen door de ioniseerapparaten. Hierdoor kunnen infecties met deze bacterie zich niet meer verspreiden. De onderzoekers bereiden een wetenschappelijke publicatie voor.
De studie was gefinancierd door de National Health Service Estates, een organisatie die de gebouwen van de NHS onderhoudt.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen