Nieuwe behandeling van aften

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Er is een nieuwe effectieve behandelmethode van aften. Hoewel deze pijnlijke mondzweren meestal binnen 2 weken spontaan verdwijnen, kan quercetinecrème het genezingsproces versnellen.
De quercetinecrème staat in het oorspronkelijke artikel omschreven als 'Rootage skin cream quercetin, glycol, EBC, Zn, Myristica door Elsi-Si'. Voor de studie werden 40 mannen met aften verdeeld in een suppletie- en controlegroep. De mannen in de suppletiegroep smeerden driemaal per dag quercetinecrème op de aften. De andere mannen spoelden drie keer per dag hun mond met benzydaminehydrochloride mondwater. Het effect van de behandeling werd bepaald aan de hand van de omvang van de aften, de ervaren pijn en het gebruiksgemak van de behandeling.
Behandeling met de crème leidde binnen 2 tot 4 dagen tot volledige genezing van de aften bij 2 patiënten (35%). Na 4 tot 7 dagen waren 18 patiënten (90%) en na 7 tot 10 dagen waren alle patiënten (100%) genezen van hun aften. Na 10 dagen was de gemiddelde omvang van de aften in de suppletiegroep significant kleiner dan in de controlegroep. Van de mannen was 90% tevreden over het gebruiksgemak, de smaak en consistentie van de crème.
De onderzoekers concluderen dat smeren met quercetinecrème een veilige, effectieve behandeling is van aften. Hoewel de meeste aften binnen 1 tot 2 weken spontaan genezen, kan de crème het genezingsproces bespoedigen.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen