Non-toxische kankertherapie effectief

Onder redactie van Ortho Institute Ortho Institute

Onder redactie van Ortho Institute

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee

Een studie bij muizen met uitgezaaide kanker toont aan dat een combinatie van niet-toxische therapieën de overlevingskans verdubbelt.

Reeds eerder werd door dezelfde wetenschappers aangetoond dat het ‘uithongeren’ van tumorcellen effectief is. Dit kan door het volgen van een ketogeen dieet (glucosearme voeding) met hyperbare zuurstoftherapie of door suppletie met ketonen. In hun nieuwe studie onderzochten de wetenschappers het effect van een combinatie van deze therapieën.

Bij muizen die het ketogeen dieet volgden in combinatie met ketonsuppletie en hyperbare zuurstoftherapie nam de snelheid van de tumorgroei beduidend af. Ook was sprake van minder metastasen. In vergelijking met een controlegroep verdubbelde de levensverwachting van de behandelde muizen.

Om meer inzicht te verkrijgen in de werking van de gecombineerde therapie, voerden de wetenschappers een experiment uit met tumorcellen. Hieruit bleek dat er een significante afname was van de celproliferatie en de overlevingskans van de tumorcellen. De combinatietherapie leidde tot een verhoogde productie van vrije zuurstofradicalen.

De resultaten van de studie suggereren dat niet-toxische kankertherapieën mogelijk effectief zijn bij een vergevorderd stadium van kanker.  

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.

Gerelateerde artikelen