Olijfolie-kruidenextract tegen prostaatkanker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

1 min

Per 48 uur kun je als gast 5 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 5.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
In celkweken blijkt de groei van prostaatkankercellen te worden geremd door een gestandaardiseerd olijfolie kruidenextract. Op grond van laboratoriumonderzoek concludeert dr. Debra Bemis van Columbia University in New York, dat het extract bescherming tegen prostaatkanker zou kunnen bieden.
Het mengsel bestaat uit olijfolie en tien verschillende kruiden (Zyflamend®). Het vertoont brede ontstekingswerende werking want het remt beide varianten van het cyclo-oxygenasesysteem, namelijk COX 1 en COX 2 in het lichaam. In biochemisch opzicht lijkt het veel op de veelvuldig toegepaste niet-selectieve COX remmer aspirine.
Blootstelling van de humane prostaatkankercellijn LNCaP aan het mengsel deed de activiteit van COX 1 en COX 2 sterk dalen en vertraagde de groei aanzienlijk.
Kort geleden werd een fase 1 onderzoek gestart met het. Het onderzoek betrof de behandeling van de precancereuze aandoening porstaatepitheelneoplasie. Bestudeerd zal worden in hoeverre de progressie van dit type nieuwvorming bij humane vrijwilligers geremd wordt.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.