Omega 3-vetzuren tegen cachexie

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker Gert Schuitemaker

Onder redactie van Dr. Gert Schuitemaker

2 min

Per 48 uur kun je als gast 2 artikelen gratis lezen; dit is gratis artikel 1 van 2.

Neem een digitaal abonnement  of Inloggen als abonnee
Capsules met de omega 3-vetzuren EPA en DHA kunnen er voor zorgen dat mensen met cachexie aankomen of hun gewicht stabiliseren. Niet alle patiënten hebben baat bij de vetzuren. Dit concludeerden Amerikaanse wetenschappers na onderzoek onder 43 patiënten met kanker gerelateerde cachexie.
De patiënten waren ondervoed en hadden de maand voorafgaande aan het onderzoek minstens 2% van hun lichaamsgewicht verloren. Ze kregen bij het ontbijt en tijdens de lunch capsules met hoge doseringen van de omega 3-vetzuren EPA en DHA. Het aantal van deze capsules dat aan de patiënten werd verstrekt, was afhankelijk van hun lichaamsgewicht. Het onderzoek duurde ruim een maand.
Er waren 36 patiënten zonder oedeem die tenminste een paar capsules hadden genomen. Hiervan bleven 24 patiënten redelijk stabiel betreffende hun gewicht. Hun gewichtsverlies was minder dan 5% of het gewicht was maximaal 5% toegenomen. Zes patiënten kwamen meer dan 5% aan en zes andere patiënten verloren tenminste 5% van hun lichaamsgewicht. De deelnemers die in gewicht aankwamen, beoordeelden hun levenskwaliteit als verbeterd. Veel patiënten kregen last van maag/darmklachten als gevolg van de oliecapsules.

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijft op de hoogte van het laatste orthomoleculaire nieuws.